LAMAN KONSULTAN HBI DRHATTA.COM 2008-9-10-11

THE BEST MALAYSIA VIRTUAL HOMEOPATH  ;;  MHCL WEBSITE www.homeolibrary.com

- consultant SINCE 2001

    

"Promoting Homeopathy All Malaysia Over" project for continuous publication of homeopathy books & virtual knowledge. - info HBI

Laman Utama

SAKIT KEPALA - PENANGAN HOMEOPATI DAN HOMEO-ABC

Admin:

 
2012

April 12

Bersih Urusniaga

Kuatkan Sistem Imun

Sakit Kepala Dirawat

Cegah Migran

Produk HBI

Cinta Keadilan

7 Rahsia Steve

Jangan Degil

Keajaiban Homeopati

Denggi: Sikap Masyarakat

Gempa Besar di Aceh

Beras Sintetik

Pantang Larang Homeopati

Denggi Berdarah

Produk Pelbagai guna

Produk Halal

Gaji Baru SSM

Mac 2012

Bakteria Penyakit

Sarapan Penting

Mesyuarat Agung MPHM

Tudung Fareeda

Cerdaskan Akal-Hujah

Oki Setiana Dewi

Cerdaskan Akal

Minyak Recon Halal?

Tip Hidup sihat 2

Tip Hidup Sihat

Amah Indo

Logo Halal Dikuatkuasa

Malek Noor Nikah

Logo Halal

Sakit Asma

Youtube Tentukan Populariti

Bersin @ Tersedu

Homeolibrary.com

 

Februari 2012

Umur Insan

Generasi Y

Serangan Serentak PAS-PKR

Cabaran 40an

Tuntutan Cuepacs

Isu Halal

 

 

 

 

Memanglah migran ini suatu masalah yang sukar dirawat, begitu juga dengan mereka yang kerap mengalami sakit kepala. Ada masanya boleh lega dan sembuh, dan ada masanya pula terpaksa si pesakit menanggung saja. Kalau ambil ubatpun sekadar buat melegakan untuk sementara waktu.

  Encik Malek kerap sekali mengalami sakit kepala. Apabila pergi ke klinik dia akan diberikan ubat pelega ataupun pain killer. Suatu hari beliau menemui konsultan HBI dan bertanyakan kalau-kalau ada remedi homeopati buat merawat sakit kepala yang kerap mengganggunya.

  Katanya, sakit kepala yang dialami tidak tentu masa. Bila datang terasa berdenyut-denyut dan membuatkan beliau tidak dapat menjalankan tugas harian. Jika malamnya pula, ia akan menyukarkan beliau tidur.

  Konsultan kami menyarankan supaya beliau mencuba Homeo-ABC. Mulanya beliau ragu-ragu. "Boleh ke ia melegakan? Kalau legapun dah kira cukup," katanya.

  Konsultan kami menyatakan bahawa jika tidak lega, beliau akan mengambil kes sebagai rawatan khusus. Lalu sebotol ABC diberikan. Beliau mengambil beberapa kali (dos) Homeo-ABC semasa sakit di sebelah malamnya ketika sakit.

  Pada petang esoknya, apabila beliau ditanya, beliau mengatakan, "Hairan ya. Boleh hilang pulak sakit kepala tu. Apa ramuannya?"

  Lantas konsultan kami menjelaskan fungsi kegunaan Homeo-ABC. Ia hendaklah dibawa selalu ke mana kita pergi. Ia bukan saja berguna untuk sakit kepala. Banyak gunanya, termasuk, batuk, selsema, rasa nak demam, asma dan sebagainya.

  Tetapi kunci kegunaannya ialah hendaklah Homeo-ABC diambil dengan kadar segera. Ertinya ia mesti selalu bersama kita. Bila saja tidak selesa, dalam tempoh sejam itu juga kita ambil satu atau dua dos. Cara itu lebih berkesan.

  Bagi Encik Malek, nampaknya Homeo-ABC itu berkesan sekali. Walau sakitnya sudah agak lama, namun masih berkesan. Bahkan selepas hari itu, beliau selalu mengambil Homeo-ABC setiap hari sebagai amalan untuk menghindarkan daripada sakit itu berulang.

  Harus diingat. Homeo-ABC ialah bekalan rawatan awal. Betul sekali banyak gunanya. Tetapi jika masalah berterusan, pesakit hendaklah mendapatkan rawatan doktor atau pengamal homeopati

  Ada kes-kes sakit kepala atau migran memerlukan rawatan dengan penawar homeopati lain melalui proses rawatan. Antara penawar itu mungkin Magnesium phos, Belladonna, Bryonia ataupun penawar lain yang seraksi.

  Namun apa sekalipun, apa salahnya jika disimpan Homeo-ABC sebagai penawar first aid di rumah. Tidak rugi kan?

   Wa Llahu 'alam.

[9.45 mlm, 25 April 2012]

   - Admin Dr.Hatta.com


   

Copyright 2011-2012 HBI Health & Homoeopathy Centre.