LAMAN KONSULTAN HBI DRHATTA.COM 2008-9-10-11

THE BEST MALAYSIA VIRTUAL HOMEOPATH  ;;  MHCL WEBSITE www.homeolibrary.com

- consultant SINCE 2001

    

"Promoting Homeopathy All Malaysia Over" project for continuous publication of homeopathy books & virtual knowledge. - info HBI

Laman Utama

PRODUK HOMEOPATI BERKUALITI PADA HARGA SEMUA MAMPU

Admin:

 
2012

Jun 2012

AsidUrik

Teknousahawan Homeopati

Ambil Penawar Homeopati

Tip Minta

Alternatif Denggi

Putus Cinta

Tenaga Mental 2 Wokshop Homeopathy

Tenaga Mental

Soal Jawab Penawar

Dakwah Membazir

Pelangsing Badan

Produk Homeopati

Mei 2012

Rehat

Red Warriors

Cuti Sekolah

Juara FA

Piala FA

Batu Karang

Guru Inovatif

PRU13 Paling Sengit

PRU13 Sudah dekat

Soal-jawab Homeopati

Gaji Sabah Sarawak

Gaji Minimum

April 12

Bersih Urusniaga

Kuatkan Sistem Imun

Sakit Kepala Dirawat

Cegah Migran

Produk HBI

Cinta Keadilan

7 Rahsia Steve

Jangan Degil

Keajaiban Homeopati

Denggi: Sikap Masyarakat

Gempa Besar di Aceh

Beras Sintetik

Pantang Larang Homeopati

Denggi Berdarah

Produk Pelbagai guna

Produk Halal

Gaji Baru SSM

Mac 2012

Bakteria Penyakit

Sarapan Penting

Mesyuarat Agung MPHM

Tudung Fareeda

Cerdaskan Akal-Hujah

Oki Setiana Dewi

Cerdaskan Akal

Minyak Recon Halal?

Tip Hidup sihat 2

Tip Hidup Sihat

Amah Indo

Logo Halal Dikuatkuasa

Malek Noor Nikah

Logo Halal

Sakit Asma

Youtube Tentukan Populariti

Bersin @ Tersedu

Homeolibrary.com

 

Februari 2012

Umur Insan

Generasi Y

Serangan Serentak PAS-PKR

Cabaran 40an

Tuntutan Cuepacs

Isu Halal

 

 

 

 

Beberapa hari lagi sekolah akan dibuka semula. Anak-anak yang bercuti akan kembali ke sekolah. Kita tidak tahu sejauh mana minda, sahsiah dan fizikal anak-anak ini diisi sepanjang mereka berada di rumah atau balik kampung. Itu semua terserah kepada pelajar dan inisitif keluarga masing-masing.

  Namun yang positifnya, di waktu cuti sekolahpun, kita lihat iklan-iklan produk terus rancak. Ini seharusnya diambil iktibar, kerana walaupun sesuatu industri itu menyasarkan pelajar sekolah sebagai pelanggan utama, produk itu harus bersifat jangka panjang.

  HBI meneruskan promo keluarannya, baik berupa produk buku-buku homeopati dan motivasi, maupun tablet untuk kesihatan dan kesejahteraan umum termasuk pil minda.

  Bahkan sebenarnya kami tidak menjangka permintaan begitu baik walaupun di waktu cuti sekolah. Sewaktu kami pulang ke kampung, ramai yang bertanyakan bekalan produk. Bahkan di kalangan warga FELDA sekalipun yang baru saja menerima durian runtuh RM5,000 seorang. Mereka turut membuat pesanan secara peribadi.

  Di sesetengah kawasan, ada pengedar yang sudah siap menempah untuk dihantar bila HBI mula beroperasi nanti. Ini termasuk pengedar dari Sabah dan Sarawak, pesanan berterusan walaupun penghantaran hanya bermula pada 6 Jun kerana staf HBI sedang bercuti.

  Wajar sekali disebut di sini, sebenarnya apabila mengira kos penghantaran ke Timur Malaysia, memang agak tinggi. Tidak banyak pembekal yang sanggup menanggung kos penghantaran ke sana melainkan pelanggan yang mesti bayar.

  Lebihg-lebih lagi produk homeopati HBI seperti Active IQ, Homeo-ABC dan Hifos. Ini adalah kerana semua produk ini dijual pada harga yang sama baik di Semenanjung ataupun Sabah dan Sarawak.

  Namun justeru komitmen HBI bukan untuk bisnes semata-mata, maka program penghantaran percuma diteruskan juga. Bagi HBI,  yang paling penting ialah semua pengguna mendapat tawaran harga pada nilai yang mampu mereka beli meskipun kualitinya sama dengan barangan berjenama.

  Misi HBI ialah produk harus berkesan atau memberi impak. Kesihatan adalah hak semua orang. Kita tidak harus menafikan mereka dengan meletakkan harga yang tinggi sehingga mereka tidak mampu bayar.

  Benar sekali, banyak barang-barang di pasaran semakin menunjukkan kenaikan harga. Tetapi tidak semestinya kita mengikut trend mereka. Kita juga harus membantu pengguna dan Malaysia mengurangkan kenaikan harga atau inflasi.

  Justeru, bersamalah kita mengguna produk alternatif yang prihatin dan turut menjaga kepentingan pengguna. Minda hebat, badan sihat, kewangan sejahtera.

  Justeru juga, menjelang sekolah dibuka kita berharap tiada pembekal atau penjual mengambil kesempatan menaikkan harga barangan dan perkhidmatan. Prihatinlah dengan anak-anak dan prihatilah juga kepada famili atau keluarga anak-anak yang perlu berbelanja untuk anak-anak mereka.

  Salam dari kami, dari meja laman konsultan HBI.

    Wa Llahu 'alam.

[09.20 mlm., 5 Jun 2012]

   - Admin Dr.Hatta.com


   

Copyright 2011-2012 HBI Health & Homoeopathy Centre.