Laman Utama

 

Admin:

Bersempena dengan Tahun Baru ini, kami akan cuba sedayanya melakukan lebih banyak pembaharuan dan inovasi dalam penyampaian berita dan idea.

Sila beri komen anda setiap kali membaca artikel kami. Kome-komen anda adalah antara penggerak semangat inovasi. - Huzain.

Latest Articles
2012
Advertisement

 Bersin Atau Tersedu: Saranan Homeopati

Kadang-kadang seseorang itu boleh bersin tiba-tiba selepas mandi, terkena habuk, udara memasuki hidung, atau terbau sesuatu bahan masakan yang memberi rangsangan kepada hidung untuk bersin.

  Jika tidak diawasi dari awal, ia menjadi teruk seolah-olah menghidap selsema. Terutama bagi mereka yang ada masalah resdung.

  Kadang-kadang anda makan keropok, kacang atau sesuatu yang berhabuk dan menyebabkan anda terasa tidak selesa. Tiba-tiba tekak terasa perit atau hendak batuk-batuk. Apa perlu dibuat?.

  Ada juga seseorang, kanak-kanak atau orang tua, entah kenapa tiba-tiba datang masalah tersedu. Tiba-tiba saja timbul suara "hik-hik" beberapa kali. Lalu anda bertemu pakar dan bertanya.

  Doktor atau pakar boleh menerangkan beberapa punca dan bagaimana proses itu berlaku. Itulah kehebatan seorang doktor. Tapi kadang-kadang rawatannya berlainan. Ia memerlukan kepandaian yang berbeza.

  Tetapi tahukah anda bahawa dalam rawatan homeopati semua masalah yang tersangat akut itu boleh diselesaikan dengan mudah hanya dengan bekalan penawar Aconitum napellus, dan jika tidak dapat sembuh dalam tiga jam baru rawatan lebih serius perlu diambil.

  Ini merupakan salah satu kehebatan penawar homeopati. Justeru kami formulakan penawar Homeo-ABC untuk mengatasi masalah-masalah akut atau masalah sakit berulang, yakni bakal timbul balik di masa akan datang. Di dalamnya terdapat sekurang-kurangnya tiga penawar homeopathy, termasuk Aconite.

  Ini bukan sekadar promosi, tetapi rekod mereka yang mengambil Homeo-ABC menunjukkan kesan yang lebih luas mampu ditangani jika diambil dua atau tiga dos dalam masa segera apabila dikesan kemungkinan penyakit akan melarat.

  Seorang yang lepas makan tiba-tiba sakit perut, seorang yang entah kenapa (mungkin lepas minum) datang tersedu, seorang yang sudah tiga minggu tidak timbul lelah tiba-tiba datang balik, seorang yang tiba-tiba diserang bersin dan sakit kepala - datang berjumpa kami, lalu apa kami buat?

  Kami hanya preskripsikan Homeo-ABC. Boleh dikatakan 90% mereka yang mengambil Homeo-ABC dalam tempoh sejam atau dua jam mendapat simptom sakit akan mendapat kesan kesembuhan yang memuaskan.

  Seorang pemandu datang bertemu konsultan kami mengadu kerap sakit kepala. Beliau hanya memberikan Homeo-ABC dengan sedikit pesanan waktu yang sesuai diambil, keesokan harinya datang dan memberitahu "saya sudah sembuh".

  Selepas itu beliau membeli tiga botol Homeo-ABC untuk bekalan di rumahnya. Sambil tersenyum beliau mengatakan, "Tiada kesan sampingan. Dapat meredakan sakit dengan segera."

  Itulah Homeo-ABC. Jadikan ia sebagai salah satu penawar yang mesti ada di rumah anda.

    WaLlahhu a'lam.

[7.30 pg, 3 Mac 2012]

   - Admin drhatta.com.


 

 
 

Mac 2012

Cerdaskan Akal-Hujah

Oki Setiana Dewi

Cerdaskan Akal

Minyak Recon Halal?

Tip Hidup sihat 2

Tip Hidup Sihat

Amah Indo

Logo Halal Dikuatkuasa

Malek Noor Nikah

Logo Halal

Sakit Asma

Youtube Tentukan Populariti

Bersin @ Tersedu

Homeolibrary.com

 

Februari 2012

Umur Insan

Generasi Y

Serangan Serentak PAS-PKR

Cabaran 40an

Tuntutan Cuepacs

Isu Halal

Sarapan Penting

Politik Agama

Isu Tuntutan Cuepacs

Penawar Minda

Kelebihan Nik Aziz

Rawat Resdung

Darah Tinggi

Denggi lagi

Peningkatan Denggi

Generasi X Malaysia

Warga Emas Malaysia

Lelaki Andropaus

Maulid & Hijrah Artis

Bonus Tabung Haji

Produk 1Malaysia