LAMAN KONSULTAN HBI DRHATTA.COM 2008-9-10-11

THE BEST MALAYSIA VIRTUAL HOMEOPATH  ;;  MHCL WEBSITE www.homeolibrary.com - consultant SINCE 2001

Komen anda tentang website ini, emelkan ke: drhatta3@yahoo.com.  Hubungi segera: 013-980 2991

"Promoting Homeopathy All Malaysia Over" project for continuous publication of homeopathy books & virtual knowledge. - info HBI

LAMAN UTAMA

Jom Support the Site: Bisnes & Testimonial   "Pengedar Utama"    

 

 

Sept 2012

Transform Bajet

Tuntutan Cuepacs

Rang U2 PTK

J.Hunt Sokong Homeopati

Hakikat Penawar

Testimonial Produk

Berhutang

Servis HBI Terbaik

Tukar Ubat

Harga Promo IQ

UPSR 2012

Servis Pelanggan

Kejayaan Orang Asli

Hanafiah Yunus

Timeline Homeopati

Ogos 2012

Hari Merdeka

Mati Pucuk

SMS Raya Dulu

SMS RAYA

Mr. Cook

Ofer Syawal

Salam Idul Fitri

Rawatan Online

Malam LailatulQadr

Obes Puasa

Menangani Gastrik

Batuk Kebal Materialisme PerubatanSakit Kepala

Demam

Tanggapan Puasa

Vaksinasi HPV

Paulinia Sorbilis

Julai 2012

Takut Hantu

Obstruction

Alfalfa Berkesan

Mengatasi Letih

Diserang Gastrik

Bonus Raya

Pantang Ubat Dan Herba Cirit

Cirit & Isu Ubat

Cirit-birit

Selsema Siang

"Salam Ramadan"

Resdung Ramadan

Cerita Azie

Derma Darah

Tip Ramadan

Metabolisme

Testimonial HomeoABC

Realiti pengambilan Kes

Sham Kamikaze

Workshop Homeopati 3

Workshop Homeopati2

Jun 2012

Workshop Homeopati

AsidUrik

Teknousahawan Homeopati

Ambil Penawar Homeopati

Tip Minta

Alternatif Denggi

Putus Cinta

Tenaga Mental 2 Wokshop Homeopathy

Tenaga Mental

Soal Jawab Penawar

Dakwah Membazir

Pelangsing Badan

Produk Homeopati

Mei 2012

Rehat

Red Warriors

Cuti Sekolah

Juara FA

Piala FA

Batu Karang

Guru Inovatif

PRU13 Paling Sengit

PRU13 Sudah dekat

Soal-jawab Homeopati

Gaji Sabah Sarawak

Gaji Minimum

April 12

Bersih Urusniaga

Kuatkan Sistem Imun

Sakit Kepala Dirawat

Cegah Migran

Produk HBI

Cinta Keadilan

7 Rahsia Steve

Jangan Degil

Keajaiban Homeopati

Denggi: Sikap Masyarakat

Mac 2012

 
 
 

Testimonial Produk Trio HBI: Update (19/09/12)

 

Apabila kami buka mesej dalam handset yang tersimpan, kami bertemu dengan beberapa sms yang menarik tetapi belum diketengahkan maupun dimasukkan ke dalam testimonial.

  Antara sms itu ialah yang datang daripada seorang yang bernama Mohd Zaid yang tinggal di Keramat K.L. Beliau mengirimkan banyak sms meskipun beliau hanyalah pengguna produk HBI.

  Berikut ialah satu daripada smsnya:

  "Salam wrt. Dr., sharing dari sy amal prdk HBI.

   Hi.fos: hari prtama ambil 4 bj, kira2 suku mslh setel. Hari ke2, kira2 stgh mslh setel. Hari ke3 mslh setel spnuhnya. Tapi, hari ke4 sleep lena kira2 halfday. Hari ke5 sleep lena whole day. Hari ke6 tak ambil hgga kira2 hari ke10. Kira2 hari ke11, 12, 13, Hifos membuatkn sy tdo lena lagi.  Strusnya hngga harini Hifos sy ambli jika sy perlukan tdo lena shja.

  Active iQ: lbh krg sama mcm Hifs.

  ABC: slsema heavy yg tiap x alami sblum, 2hari keatas, puleh.  18/7 sy gtg royg kawasn. Sy alahan abuk. Half time tak cover hidung (tak pkai tpeng). Mlmnya dpt slsema heavy plus rasa nk demam. About 8pm hisap-kemam 3 biji, alhamdulillah esoknya rasa nak demam dn heavy slsema 100% clear.  Wslm."  (1.44pm 26/7/2010)

  Selang beberapa hari berikutnya, beliau sekali lagi hantar mesej yang panjang menceritakan pengalamannya mengambil ubat homeopati daripada pengamal lain, tetapi berkaitan dengan produk HBI, beliau menyatakan:

  "Alhamdulillah prdk trio HBI mmg hebat sbgmna pglmn lbh s.bln sy ambil. Cuma mulut kurang selesa sntiasa rasa manis masa ambil. Boleh cover dgn byk minum air plain normal/warm, tapi kena pass urine kerap pulak. Sy jg maseh perlu minum kopi radix (tanpa kafein) syrkt HPA..."

  Di antara sms yang masih tertinggal itu juga termasuk sms En Mat Mohd dari Kota Samarahan, Sarawak. Usianya agak lanjut, pernah kami bertemu beliau di Hotel City Villa dan lapangan terbang LCCT. Ini mesej beliau selepas keluarganya menggunakan produk Active IQ,

  "Terima kasih. Cucu cucu saya dan anak saya memang jelas nampak amat berkesan. Terima kasih. CHEMAT." (8.55 pm 23/03/2011)

  Pn Jamiah semasa tinggal di Kuala Lumpur dulu juga pernah hantar sms ringkas seperti di atas "K.tq. Actv iq memang ada kesan. Tq."

  Beliau kini tinggal di Kuantan dan masih mengguna serta kekal mengedar ketiga-tiga penawar HBI.

  Ramai yang membeli dan mendapat kesan positifnya. Kami tidak menafikan ada yang mengguna sehingga habis sebotol tetapi masih belum melihat kesannya. Oleh kerana keserasian di antara penawar homeopati dengan simptom emosi dan minda pesakit itu penting, maka kami tidak menafikan kemungkinan kesan itu lambat atau tiada kesesuaian.

  Justeru, harga yang murah itu menjadi taruhan kami, supaya pengguna tidak terasa akibat kebarangkalian yang tidak dapat tidak itu. Harga yang kompetitif itu bukan sekali-kali justeru kurang kualitinya, tetapi itu adalah kerana kami menghendaki semua pengguna mampu dan tidak mempunyai masalah dalam memperolehinya.

  Jika mereka yang mengguna Active IQ merasa ada kesannya, kebanyakan daripada mereka menceritakan berkaitan perubahan terhadap sikap dan fokus anak-anak. Umpamanya, Pn. Sal yang menceritakan,

  "Dia selalu mengatakan tak tahu bila ditanya, dan hendak bercakappun tersekat-sekat dan gagap. Selepas saya berikan Active IQ, dia mula berubah, gemar menjawab dan bercakap. Dia juga sudah boleh mengikuti pelajaran dan menghafal ayat-ayat tertentu termasuk lagu-lagu, serta mengulangi kata-kata gurunya. Bahkan dia sudah mula minat belajar bahasa Inggeris, walaupun dahulunya dia malas mencuba. Sekarang dia juga semakin rajin membuat kerja-kerja sekolah.”

  Ada juga pengguna dari Selangor yang menyebut anaknya tiba-tiba sentiasa bangun pagi selepas memakan penawar Active IQ. Ada juga seorang staf sebuah syarikat insurans menyatakan anaknya berubah menjadi lebih fokus selepas ambil Active IQ.

  Anak konsultan kami sendiri, yang menggunakan Active IQ sejak di bangku sekolah rendah sehingga SPM merasakan mendapat manfaat daripada pengambilannya secara berterusan. Tetapi selang semester selepas dia memasuki kolej persediaan, dia melaporkan bahawa dia tidak merasakan kesannya seperti dulu lagi.

  Justeru anak konsultan kami telah bertukar mengambil Hi-fos walaupun sudah bertahun-tahun dia bergantung kepada Active IQ. Bertukar kepada Hi-fos atau mendapatkan produk lain yang lebih mahal, bagi kami, itu adalah baik demi kebaikan anak-anak jika penawar baru yang lain itu jelas kesannya.

  Baru-baru ini, kami juga menerima sms daripada seorang saudara yang tiba-tiba ingin mendapatkan 10 botol lagi Active IQ kerana yakin dengan keberkesanannya. Beliau bukan pengedar lagi (dan tiada pengedar di tempatnya), tetapi membeli demi kejayaan anak-anaknya.

  Katanya: "Nak order ubat I.Q dlm 10 botol. Alamat umah No. 9, ... Kluang Johor. Anak yg last dpt UPM Serdang. Berkat ambil ubat IQ ni. Tima kasih."

  Itulah sebahagian daripada sms yang tersimpan kerana lupa delete atau sengaja disimpan. Tetapi akhirnya akan kami delete juga bila mesejnya sudah penuh.

  Sama ada kesannya baik atau sebaliknya memang bergantung kepada keserasian. Itu kaedah homeopati dan perubatan alternatif yang lain.

  Kami tetap berdiri di sini kerana sama-sana ingin menyumbangkan kepada kemajuan dan kebaikan generasi merdeka ini.

  Sekian. Salam merdeka, salam homeopati. WaLlahu a'lam.

 

Konsultan drhatta.com / 3 Zulkaedah 1433 H.

 

 

 

   

....Bina Masa depan dengan kecemerlangan demi kecemerlangan...

 

Tawaran 2012

(advertisement)

"BIG OFFER"

Tip-tip untuk masa depan anda!

Kandungan "Tip-Tip Motivasi dan Minda" 

  Tip-tip & Mutiara Tip

  Teknik Mengingat

  Tip amalan Makanan Sihat

  Tip Tablet Minda

  Tip Doa 

 

 

Jom ke Sekolah dengan Active IQ

 

 

 

Testimonial!!

“Saya mempunyai dua orang anak kembar lelaki berumur 13 tahun. Adiknya agak lemah dan tidak berjaya ke asrama seperti abangnya. Dia selalu mengatakan tak tahu bila ditanya, dan hendak bercakappun tersekat-sekat dan gagap. Selepas saya berikan Active IQ, dia mula berubah, gemar menjawab dan bercakap. Dia juga sudah boleh mengikuti pelajaran dan menghafal ayat-ayat tertentu termasuk lagu-lagu, serta mengulangi kata-kata gurunya. Bahkan dia sudah mula minat belajar bahasa Inggeris, walaupun dahulunya dia malas mencuba. Sekarang dia juga semakin rajin membuat kerja-kerja sekolah.” -   Pn. Salsiah Kemad (Tel: 016-281 7697)

 Sms terbaru "Salam...TK, Berkat usha +  suplemnt minda Dr. anak sya brjaya dpt 5A dlm UPSR lalu dn adiknya jga dpt top 5 dlm clas drj 3.              Alhamdulillah mga brterusn." - Pn. Maimunah (017-6761085)

Klik: Tawaran Hebat

 

“Saya sudah memesan dan menjual Active IQ dan Homeo-ABC sejak hampir sepuluh tahun. Walaupun Homeo-ABC tidak dapat dipasarkan selaju Active IQ, tetapi kesannya amat baik. Pelanggan yang mencuba dan memberinya untuk anak-anak serta ahli keluarga memaklumkan selsema, batuk-batuk, anak-anak meragam dan menangis, dan pelbagai masalah harian dapat disembuhkan dalam waktu yang singkat apabila mereka cepat-cepat memakan Homeo-ABC. Sesiapa yang sudah biasa dengan Homeo-ABC, mereka cenderung menjadi pelanggan tetap untuk remedi tersebut.”   - Noor Aini Ooi Abdullah (Tel:  013-514 5994)

Lagi... testimonial.

 

 

 

 

 

 

 
 

Support us : Untuk Penerbitan Buku-buku Homeopati - Matlamat Unggul Memperkasakan Homeopati.

Homeopathy and Malaysia Homoeopathy Cyber Library.

Consultant: Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD.

Copyright: HBI Health & Homoeopathy Centre

Updated: as above.