Malaysia Homeopathy Cyber Library

       Promoting Homeopathy All Malaysia Over and Virtually.

 

Kembali

 

 

Info penting berkaitan produk terbaru HBI, "PAU-ANA". Selepas eNTERWIP 2.0, 2016.

TESTIMONI PRODUK "PAU-ANA" MENGUJAKAN

(Format Mobile)

 

oleh:  Huzaini Ibrahim & Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD

 

"PAU-ANA" [Pesanan @ watsap: 019-6750544 P]

    Selepas usia PAU-ANA melepasi enam bulan, kita telah berjaya mengumpulkan sejumlah testimoni yang hebat meskipun tempoh itu masih dikira pendek. Ini berlaku justeru impak penggunaan Pau-Ana yang cepat, jelas terang, mengujakan pengguna dan konsisten dengan keputusan kajian awal literatur yang kami lakukan.

Selain itu, sokongan daripada kekawan, ahli keluarga dan kenalan baru yang mencuba lantas memberikan reaksi positif terhadap produk baru HBI dengan jenama "Pau-Ana" turut mempercepatkan pengumpulan testimoni seperti yang kami bawakan di bawah.

TESTIMONI PRODUK "PAU-ANA" 

    Daripada cikgu Wan Hafizi, guru sukan, katanya, "Pau-Ana sangat baik untuk oang bersukan. Saya juga telah membeli dan membekalkan Pau-Ana untuk pelajar-pelajar saya ketika membawa mereka ke Karnival Sukan MARA (Kasukma)".

En Rashid - Pengguna setia Pau-Ana

En Rashid dari Kancong Darat, Banting menjelaskan bahawa "Pau-Ana memberikan tenaga yang menyegarkan, kurangkan mengantuk, dan boleh menghilangkan kelesuan dari pagi sampai ke petang".

Seorang pelajar bernama Amalin, mengatakan, "Ia memberi ketahanan kepada saya daripada rasa mengantuk lebih lama berbanding kalau tak mengguna Pau-Ana."

Sewaktu kami menyertai rombongan bantuan kepada masyaakat orang Islam Vietnam, ada dua orang yang mencuba beberapa tablet Pau-Ana dan mereka sangat terkejut dengan kesan yang begitu cepat dan bertenaga. Seorang pemandu pelancong wanita menyatakan beliau merasa lebih segar dan tidak letih seperti biasa selepas mengambil dua tablet Pau-Ana.

Imam Azim (gambar sebelah)

Sementara seorang lagi pemandu pelancong yang juga adalah seorang Imam yang dikenali sebagai Imam Azim mengatakan, Pau-Ana ini ternyata ada memberi tenaga dan kesegaran. Kerana itu, sebelum kami meninggalkan Ho Chi Minh, kami turut menghadiahkan Pau-Ana supaya beliau terus cergas membantu orang-orang Islam di Vietnam.

Imam Muda Taufek (Duta eNTERWIP Pau-Ana untuk selama 2 hari - gambar)

Imam Muda Taufek juga menyokong kenyataan di atas apabila ditanya ketika beliau membantu mempromosi Pau-Ana di booth drhattadotcom sewaktu eNTERWIP 2.0 Konvensyen Usahawan Online pada 1 dan 2 hb Oktober 2016.

Jelas Imam Muda Taufek, "Biasanya saya rasa mengantuk ketika bersedia untuk membaca berita di TV1, tetapi sejak saya mengambil Pau-Ana, saya rasa lebih segar dan tidak lagi rasa penat dan mengantuk."

Beliau menyatakan bahawa beliau sanggup membantu mempromosi produk Pau-Ana memandangkan kesan positif Pau-Ana kepada pengguna. Di samping itu, beliau juga tidak lupa untuk membantu mempromosi Active IQ yang sememangnya sentiasa berada di hati pengguna, khususnya para pelajar. Justeru beliau turut membawa pulang satu set penawar Active IQ untuk teman-temannya.

Pelajar Universiti Asia Pacific

Siti Nur Syahirah dan Anne Kelety adalah dua orang pelajar dari sebuah universiti di sekitar Kuala Lumpur. Siti mengambil jurusan International Business di Universiti Asia Pasifik, sementara seorang lagi mengambil jurusan Chiropractic. Keduanya telahpun mencuba Pau-Ana sepanjang berada di booth dhattaDotcom di sepanjang konvensyen 2 hari.

Kedua pelajar ini, selepas mencuba produk Pau-Ana, juga memberikan testimoni seperti beikut, "Biasanya kalau saya bangun terlalu awal pagi, pada waktu tengahari saya sudah penat dan mengantuk, tetapi apabila saya mengambil Pau-Ana saya rasa segar dan tidak letih lagi."

Isteri Imam Kembali Segar dan Sihat

Seorang Imam, Ustaz Azhar dari Surau An-Nur mengatakan, "Isteri saya selalu lemah, tak bermaya, mudah penat. Apabila saya beli Pau-Ana dan memberikan beliau makan tempoh hari, beliau sudah kembali segar, sihat dan cergas. Pau-Ana ni bagus lah."

Justeru kira-kira dua minggu selepas itu, beliau ingin menambah manfaat positif itu, lalu membeli sebotol lagi Pau-Ana untuk kebajikan dan kesihatan isterinya.

Testimoni Mantap Naib Presiden PUIM

En. Zainal Rashid Isa, iaitu Naib Presiden Persatuan Usahawan Internaet Malaysia (PUIM) sendiri pernah menyokong kecergasan yang mampu diberikan oleh Pau-Ana.

Katanya, "Saya sudah cuba Pau-Ana rumusan drhatta kerana saya kenal dan yakin dengan beliau. Sebelum ini saya kerap sangat mengantuk bila memandu. Jadi saya ambil Pau-Ana 2 biji bila hendak drive, dan mendapati saya dapat bertahan lebih lama. Semalam saya dan keluarga balik dari Kuantan dan kemudian terus datang ke sini untuk perasmian, tapi saya tidak letih dan mengantuk seperti dulu. Saya berpendapat Pau-Ana ni memang baguslah."

Sebenarnya banyak lagi manfaat lain produk Pau-Ana. Umpamanya ialah kesan daripada kandungan fibre (serat) yang terdapat dalam Pau-Ana. Tentulah ia bagus untuk sistem penghadaman. Inilah yang diceritakan oleh beberapa orang pengguna yang lain.

Wak Jasman - Saya Sarankan Pau-Ana kepada Kawan-kawan

Contoh, ialah Wak Jasman. Kata Wak Jasman, "Saya menghadapi masalah sembelit yang lama. Hari tu, saya ambil 3 biji Pau-Ana. Dan saya berjaya membuang air besar dengan lancar."

"Selepas mengambilnya secara berterusan, saya dapati penghadaman saya bertambah baik dan tidak ada masalah sembelit lagi. Terima kasih kepada encik Hatta kerana merumus produk ini. Saya turut menyarankan Pau-Ana kepada kawan-kawan yang lain. Belilah Pau-Ana, ia memang baik untuk kita."

Pau-Ana Juga Baik Untuk Belajar

En Husni daripada Gombak memberitahu, "Kami sekeluarga memang mengguna Pau-Ana setiap hari. Ia memang bagus dan membantu kecergasan."

"Saya memberi Pau-Ana setiap hari untuk anak saya kerana anak saya akan mengambil UPSR. Selepas tamat ujian UPSR, pun saya masih memberikan Pau-Ana kerana Pau-Ana membantu beliau agar sentiasa cergas, aktif dan sihat".

Pegawai Farmasi Turut Guna Pau-Ana

Cik Nurul Arifah, seorang pegawai farmasi dari Sibu, menjelaskan kepada ibunya, "Saya mengambil Pau-Ana setiap hari. Ia membantu saya dan minda menjadi lebih cergas. Saya tidak ada masalah ketika bekerja dan berbengkel. Kawan-kawan terkejut dengan prestasi saya sejak saya mengguna Pau-Ana sebagai suplemen harian."

Testimoni kali ini menguatkan lagi peranan Pau-Ana sebagai penawar bagi menjana stamina mental dan fizikal. Beberapa artikel yang lalu, kita telah mendengar cerita Cikgu Him yang berjaya bangkit dari sakit terlantar kerana demam dan lemah strok.  Isterinya yang lama merasa lemah dan letih serta menghidap penyakit darah tinggi menceritakan perkara perkara yang sama.

Cikgu Him (Gambar sebelah)

Bukan sahaja Cikgu Him kini mampu solat berdiri semula, bahkan beliau sudah sanggup keluar dari kampung dan datang ke rumah keluarganya di Kuala Lumpur lantaran merasa sihat dan sudah boleh mengawal diri untuk bergerak dan berjalan. Demikian juga dengan kesihatan isterinya, bertambah baik dan segar sihat.

Berita seorang suri rumah yang memberitahu tiada lagi rasa lenguh dan sakit lutut bukan setakat menjadi buah mulut seorang dua individu, malahan ramai pengguna menceritakan perkara yang sama. Ia memang membantu secara positif simptom artritis dan sengal sendi.

Dari Kota Bharu hingga ke Banting, Selangor, kini ramai yang mengalami masalah radang sakit lutut dan sakit urat mencari dan mencuba Pau-Ana. Anda bila lagi ya?.

PRODUK "PAU-ANA" AKAN MENGATASI PRODUK MINDA LAIN 

Menurut Hp Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD,

"Produk Pau-Ana yang dikeluarkan oleh HBI Health & Homoeopathy Centre pasti akan mengalahkan banyak produk minda di pasaran. Produk minda yang setanding dengan Examo, iaitu Active IQ sudah berjaya selama 15 tahun. Dengan adanya Pau-Ana, kita menjangkakan ia berjaya menjadi booster kepada pelajar dan orang dewasa yang memerlukan lebih energi atau lebih tenaga, baik minda ataupun tubuh badan

"Inilah kelebihan ekstrak Guarana atau nama saintifiknya Paullinia Cupana Sorbilis apabila digunakan pada sukatan yang betul. Kesan Paullinia ini diperkasakan lagi oleh Gam Akasia, Omega 3, Susu kambing, Madu dan Khurma."

"Sebelum ini, belum pernah lagi ada syarikat yang mengguna ekstrak guarana ini untuk mengeluarkan produk dalam bentuk tablet kunyah (Skimmed Milk Chewable Tablet Mixed With Guarana, Isomaltulose & Colostrum). Yang ada hanya dalam bentuk kapsul dalam mg yang tersangat tinggi bagi tujuan hanya untuk kecergasan fizikal."

Pau-Ana yang sudah mendapat kelulusan Sijil Halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) seperti dalam surat JAKIM bertarikh 4 mei 2016 pasti merupakan satu lagi kejayaan HBI hasil rumusan konsultan HBI sendiri. Rasa Pau-Ana manis-manis pahit, tetapi cukup mengujakan.

Bukti keterujaan pengguna Pau-Ana boleh dilihat daripada hasil beberapa kenyataan pengguna Pau-Ana yang telah mengunjungi booth drhattaDot.com semasa berlansung eNTERWIP 2.0.

Di samping Pau-Ana, beberapa pengunjung menyebut-nyebut juga mengenai produk iringan. Umpamanya, Active IQ telah berjaya memikat Pencetus Ummah, PU Hafiz dan Homeo-ABC disebut-sebut oleh pengguna setia En Saiful dan keluarga yang tinggal di Kuala Lumpur.

Kata PU Hafiz, "Saya sangat tertarik dengan produk Active IQ ini. Nanti saya akan cuba mencadangkan supaya Active IQ digunakan di pusat tahfiz saya nanti." Demikian dinyatakan oleh PU Hafiz yang teruja sekali dengan Active IQ sambil membelek-belek brosur HBI berkaitan Active IQ dan produk-produk lain.

AGEN PAU-ANA

   Sekarang Pau-Ana memerlukan lebih ramai agen atau pengedar. Kalau ada yang sanggup membuat dropship juga baik demi menyampaikan kesan baik ini kepada lebih ramai pengguna.

Satu perkara penting ialah kadang-kadang orang terlalu teruja dengan kesan Pau-Ana sehingga menyangkakan bahawa ianya adalah ubat. Jadi para agen dan pengedar haruslah sentiasa diingat. Pau-Ana bukan ubat, tetapi ia telah diluluskan sebagai pemakanan kesihatan dan telah dikeluarkan oleh kilang GMP.

Pau-Ana juga mempunyai logo PUIM (Persatuan Usahawan Internet Malaysia). Logo HALAL hanya akan mula dimasukkan dalam produksi kedua, kerana ia tidak sempat dimasukkan dalam keluaran pertama.

  Untuk mendapatkan produk Pau-Ana di Kota Bharu, boleh hubungi sdr Faiz di talian: 018-295 7461. Setakat ini, agen yang mempunyai stok ialah:

EN ZAINAL RASHID BIN ISA – PUTRAJAYA (RS: 016-221 4280); SALMAH HANIM HARES – BANGI (RS: 019-470 3820) ; OUTLET Kota Bharu, KELANTAN : MOHD FAIZ (018-295 7461) ;NOOR AINI OOI ABDULLAH - KAMUNTING, PERAK (013 514 5994) ; MUSA ISMAIL - KEMAMAN  TRG (013-9720638) ; REDZUAN MOHD - KENINGAU, SABAH (013 850 7685) ; SOFIAN LIT – KOTA SAMARAHAN, SARAWAK (013-820 0824) ; STI HAYATI A RAZAK, PETRAJAYA (019-9422461) ;  FAUZAN, KUANTAN (016-931 9875), NOOR AZURA – KUANTAN, PAHANG (016-986 5230)

  Di kawasan lain, atau mereka yang ingin menjadi pengedar/agen boleh hubungi : 019-675 0544.

  Untuk info lanjut tentang PAU-ANA, sila kembali ke laman utama dan klik post-post sebelum ini.

Sekian. Wa Llahu a’lam.

   

HBI Health & Homoeopathy Centre
drhatta3@yahoo.com

 


Sumber:

Virtual copyright © HBI HEALTH & HOMOEOPATHY CENTRE 2016