Iklan Produk HBI:

LAMAN KONSULTAN HBI

DRHATTA.COM 2008-2015 - HBI HEALTH & HOMOEOPATHY CENTRE

"Promoting Homeopathy All Malaysia Over" project for continuous publication of homeopathy books & virtual knowledge. - info HBI

Laman Utama :

  Testimonial Homeo-ABC & Active IQ: Terbukti Berkesan (04/121/15)

 Hari ini satu lagi tambahan info terhadap produk HBI yang diberikan oleh pelanggan wajar mendapat tempat. Jika tidak semua maklumat itu akan pergi dibawa angin lalu.

  Satu testimoni baru datang daripada Pn Min yang baru saja mencuba Homeo-ABC untuk anaknya yang kerap mengalami alahan seolah-olah resdung.

  Pada asalnya konnsultan HBI ingin memberi satu preskripsi yang berlainan. Tetapi kerana didapati beberapa simptom yang dialami anaknya bersesuaian diberikan Homeo-ABC dan secara kebetulan penyakitnya boleh dianggap baru mula, maka beliau disaran mencuba Homeo-ABC terlebih dahulu.

  Apabila beliau menemui konsultan pada sesi ke tiga, beliau memaklumkan bahawa mungkin anaknya tidak memerlukan penawar yang lain kerana simptom yang dialami anaknya sudah berkurangan.

TESTIMONI HOMEO-ABC

  Tegas Pn Min pada 3 Dis 2015,, di sebelah pagi anaknya tidak lagi bersin dan selsema seperti sebelumnya. Hanya dengan dua atau tiga dos Homeo-ABC, alahan di sebelah paginya sudah semakin reda.

  Tetapi Pn Min juga menyatakan bahawa, "saya perasan apabila anak saya makan belacan, dia terus bersin." Sekarang nampaknya, anaknya ada alahan atau alergi dengan makanan tertentu, khususnya belacan.

  Mengenai hal ini, seperti umum mengetahui, kita harus akur kepada pantang larang. Resdung dan banyak kes gatal-gatal mempunyai unsur genetik dan dalam homeopati, ia mungkin dilihat berpunca daripada psora. Justeru penawar tidak dapat memberikan kesembuhan sempurna, berpantang adalah satu-satunya jalan terbaik..

  Pada masa beliau menceritakan kisah anaknya itu, konsultan baru saja menemui satu lagi catatan testimoni Pn Feldauni. Dahulu beliau pernah memberi testimoni di dalam facebook beliau. Daripada facebook beliau, kami masukkan ke dalam fliers.

  Tidak pula kami perasan bahawa beliau pernah mencatat testimoni yang lebih bagus lagi sebelum itu di laman web kami (http://www.drhatta.com/2012/SEP12/TestimonialProd.html) dalam ruangan komentar. Oleh kerana catatan itu masih kekal di sana, maka kami kutip seperti tertulis, iaitu:

  "Memang banyak kelebihan ABC, makannya pn semudah abc.Skrg anak2 sya tidak lg mengambil panadol bila demam atau selsema.mereka akan sembuh dgn ABC.Begitu jg dgn anak-2 buah....wp tidak berpeluh selepas menelan ABC tetapi demam akan kebah.Dan skrg sya membekalkan ibubapa syayg akan berangkat ke tanah suci dgn ABC dan Hi-Fos".

  Ulasan Auni Feldauni itu bertarikh 19hb Sep 2012.

  Demikian juga, apabila seorang pelanggan menelefon konsultan beberapa hari lalu bertanya kalau-kalau Homeo-ABC boleh digunakan untuk merawat tonsilitis anaknya. Konsultan kami memaklumkan, biasanya berasaskan simptom dan gejala yang jelas penawar yang lebih tepat wajar diberikan.

  Bagaimanapun, Homeo-ABC boleh juga diambil bila ada simptom bengkak, merah, keradangan dan tanda-tanda mungkin demam. Tetapi pesakit juga harus minum lebih banyak air suam dan jus buah-buahan kerana anak itu perlukan vitamin C. Tegas konsultan HBI lagi.

  Sebenarnya, memang banyak kesan-kesan baik yang boleh dijadikan tesmoni jika kita dapat kutip daripada mereka yang mendapat penawar atau ubat Homeo-ABC homeopati ini di kalangan pelanggan yang membuat repeat order.

  Rebutlah peluang dapatkan Homeo-ABC pada harga baru, hanya RM13.00 sebotol. Seringgit kenaikan semata-mata untuk urusan rebranding. (Gambar di atas menunjukkan label baru hijau menggantikan warna putih hitam). 

TESTIMONI BARU ACTIVE IQ

  Testimoni untuk penawar Active IQ ini memanglah selalu ada jika kita buat tracking dan perbandingan seorang yang baru hendak ambil dengan kesan selepas seminggu atau menggunanya sebanyak sebotol. Namun tidak dinafikan ada juga yang merasakan kesannya tidak seberapa sehingga dua kali dibuat repeat order.

  Puan Min bukan sahaja ambil Homeo-ABC, tetapi juga Active IQ untuk anaknya. Dan katanya, perubahan daripada segi minat dan fokus anak-anaknya terhadap pelajaran semakin baik. Tidak hairanlah selepas lebih tiga minggu mengambilnya pencapaian anaknya yang di sekolah rendah meningkat jumah Anya. Sekarang dia sudah berjaya mendapat 3A berbanding sebelumnya.

  Puan Mimah dari Labuhan Dagang pula memberi respons umum bahawa anaknya sudah menunjukkan kedewasaan daripada sebelumnya darpada segi penggunaan bahasa. Ada perkataan-perkataan yang sebelum ini tidak pernah digunakan, sekarang dia mula guna dan bertanya.

  Umpamanya, sebelum ini dia tidak pernah mengguna perkataan "hebat" dalam ayatnya dengan ibu bapa. Tetapi selepas lebih seminggu mengguna Active IQ, dia boleh bertanya dengan menggunakan perkataan itu. Puan Mimah mengatakan, perubahan itu adalah 'baru' pada pandangan beliau.

  Cuba lihat teks iini dalam watsup yang dihantar oleh En Zainal Rashid daripada PUIM.

  "Dr Hatta, kt uitm nanti minta bawa pill homeopati utk knak2. Anak sy nampak lebih cergas dan cerdas. Mmg bagus lah pill tu, baru sebotol dah ada kesan".

  Pil yang dimaksudkan beliau itu ialah pil Active IQ, yang mana beliau ada membelinya sebanyak dua botol kira-kira tiga minggu yang lalu. Walaupun ada kejadian di mana anaknya telah menghabiskan Active IQ dalam dua hari pada mulanya, tapi kesannyya tetap ada.

  Dan ini menggembirakan beliau dan kawan-kawan. Demikian juga pandangan Pn Salmah yang sudah dua bulan merancang program Usahawan Pelajar Varsiti untuk Tabung Haji dan Berita Harian.

  Katanya, ramai pelajar yang membeli Active IQ memberi maklum balas positif. Majoriti pelajar yang mengguna pil Active IQ itu memberi respons dengan kata-kata 'ia membantu mereka menjadi lebih fokus'.

.  Kami turut mendoakan kejayaan semua pengguna Active IQ.  Semua itu adalah kehendak Allah. Melaluinya suatu rumusan yang terbaik telah dapat diperoleh. Justeru, marilah kita sama-sma promosikan Active IQ supaya lebih amai pengguna dapat menikmati kesannya.

  Tambahan lagi, apalah sangat harga RM15.00 sebotol untuk satu botol berisi 120 tablet dalam suasana banyak harga barang, tambang, tol dan segala-galanya naik (Harga 2016). Demi anak-anak bangsa kita.

  Untuk makluman, semua produk ini boleh dibeli menerusi pengedar HBI dengan cara konsultasi atau terus hubungi kami di talian tertera untuk urusan homeopati@tempahan online.

  Salam daripada kami di HBI.

 

Penulis sesi ini: drhatta Konsultan online HBI.

 

 

     
 
 

HBI Health & Homoeopathy Centre 2015