Malaysia Homeopathy Cyber Library

       Promoting Homeopathy All Malaysia Over and Virtually.

 

Kembali

 

 

 

MAKLUMAN CERAMAH PERCUMA HOMEOPATI/KESIHATAN DAN SYARAT2NYA

(Format Mobile - NOV 2017)

 

oleh:  Huzaini Ibrahim & Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD

 

MAKLUMAN CERAMAH [Pesanan @ watsap: 019-6750544 P]

    Mulai bulan November 2017 dan seterusnya kami menawarkan tiga (5) ceramah/kuliah kepada sesiapa/jabatan mana yang berminat untuk menjemput konsultan HBI bagi memberikan penerangan kesihatan percuma. Penerangan kesihatan ini adalah berasaskan pandangan daripada sudut Rawatan Alternatif dan yang selari dengan nasihat-nasihat perubatan konvensional.

Ceramah kursus ini juga adalah di peringkat asas dan isu-isu sahaja dan tidak menyelami ke peringkat Sijil, Diploma atau Ijazah. Namun ia penting untuk mereka yang berminat ke arah penjagaan kesihatan yang holistik. Fokus juga diberikan daripada sudut ilmu homeopati atau biokimia homeopati.

Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada 019-6750544.

 

TAJUK-TAJUK YANG KAMI SARAN  

    Buat masa ini ada lima tajuk kursus yang mana konsultan bersedia hadir untuk memberi kuliah secara percuma (bersyarat) iaitu:

1. Penjagaan Kesihatan Sebelum Usia Bersara.

2. Jom Elak Penyakit Tiga Serangkai.

3. Asas Penjagaan Kesihatan Mengikut Organon Homeopati.

4. Pengenalan Perubatan Homeopati Atau 10 Penawar Homeopati Untuk Rawatan Di Rumah

Atau, 5. Sihat Bersama Penawar Biokimia Homeopati.

Saudara/i boleh juga mencadangkan tajuk-tajuk lain, sekiranya dipersetujui oleh konsultan kami. Contohnya: 6. Bagaimana kita boleh meningkatkan prestasi Minda?

SYARAT-SYARAT CERAMAH 

Syarat-syarat untuk mendapat ceramah/kuliah percuma ini ialah:

- Penganjur mesti menyediakan semua kemudahan dan peralatan yang perlu semasa ceramah termasuk kelengkapan dewan kuliah, laptop, projektor dll.

- Lazimnya setiap peserta disarankan membeli produk Pau-Ana sebotol seorang pada harga diskaun. TETAPI/ATAU konsultan boleh diberikan sagu hati untuk menampung kos perjalanan di samping penganjur dikehendaki membenarkan slot iklan 5-10 minit di akhir kuliah.

- Jumlah peserta mestilah 20 orang atau lebih.

- Masa kuliah tidak melebih 1.30 jam termasuk soal-jawab.

Kami juga boleh menyediakan kuliah khas bagi mereka yang ingin belajar homeopati. Masa untuk ceramah (Kuliah Homeopati) selama separuh hari atau sehari boleh dirundingkan hanya jika bayaran berpatutan disediakan.

CERAMAH UNTUK AGEN PAU-ANA

   Sejak produk makanan kesihatan berdaftar halal Pau-Ana dikeluarkan, konsultan HBI juga bersedia turun untuk memberi kuliah kesihatan dan penerangan produk secara percuma sekiranya ada agen-agen jualan atau pengedar HBI yang membeli sekurang2nya 50 botol Pau-Ana pada harga Pengedar.

 Pada masa ceramah itu, seperti yang berlaku dalam percubaan pengenalan produk, pihak kami akan membawa Pau-Ana dan lelain produk termasuk buku-buku untuk dipamerkan, sementara agen-agen hendaklah menguruskan kaunter jualan.

 Pada lazimnya, penerangan tentang produk kami akan sisipkan di hujung ceramah kerana bagi kami matlamat "pengguna memahami mengenai penjagaan kesihatan" adalah lebih utama berbanding produk. Meskipun produk kami terbukti juga memberi kesan yang besar dalam memulihkan kesihatan.

  Untuk info lanjut tentang tentang Ceramah Percuma atau PAU-ANA, sila hubungi 019-6750544 atau 013-9802991.

 

IMPAK CERAMAH PAU-ANA

    Kami telah melihat kesan-kesan yang sangat besar dalam jualan Pau-Ana apabila kami mengadakan ceramah atau sesi penerangan mengenai produk Pau-Ana atau lelain produk. Perkara ini berlaku kerana pengguna atau hadirin mendapat maklumat yang jelas tentang khasiat dan kegunaan Pau-Ana. Begitu juga dengan produk-produk lain spt Active IQ dan Homeo-ABC.

Dalam tiga sesi cermah yang pernah kami adakan Pau-Ana boleh terjual antara 50 - 100 botol sebaik sahaja selesai sesi ceramah. Itu belum lagi termasuk produk-produk lain.

Biasanya dalam tempoh seminggu juga kami akan dapat respons dan perubahan pengguna selepas mengambil Pau-Ana lebih daripada dua hari. Ada yang sms dan ada juga yang membuat panggilan telefon. Demikianlah juga respons terhadap  produk-produk lain.

Memandangkan impak yang besar daripada penerangan tentang kesihatan dan khasiat prdoduk, kami menyeru kepada pengedar dan bakal pengedar supaya menjemput konsultan untuk datang memberi ceramah kesihatan.

Insya Allah ceramah yang diberikan, walaupun ringkas, tetapi impaknya cukup besar dalam memastikan perkembangan pasaran ahli pengedar.

 

PENUTUP

Sekian. Kami berharap artikel ini dapat membantu pengguna dan pengedar dalam menyusun siri ceramah. Juga diharapkan artikel ini boleh memberi maklumat mencukupi untuk organisasi tertentu memberikan respons positif serta merancang untuk menjemput konsutan kami.

Terima kasih.

Wa Llahu a’lam.

   

HBI Health & Homoeopathy Centre
drhatta3@yahoo.com

 


Sumber:

.Virtual copyright © HBI HEALTH & HOMOEOPATHY CENTRE 2016