DRHATTA DOT COM: KONSULTAN HOMEOPATI ONLINE HBI

 

Simpang Jalan Kolej MARA Banting, Jalan Labohan Dagang, Bukit Changgang, 42700 Banting, Selangor.

Tel: 013-980 2991

 

LAMAN UTAMA PROJEK MEGA HBI:

PENERBITAN BUKU-BUKU HOMEOPATI daripada 1997 hingga 2017


Klik direct: SINOPSIS

           

Anda boleh download eBook PPTH (PWord: hbitrial2019) [RM50.00] atau Dekad2 6eBook (PWord: hbitrial [RM222.00]. Free Trial boleh browse semua halaman TAPI boleh buka 5 kali sahaja. Untuk order, hubungi 013-9802991.

 

INTRO LAMAN KEPADA PELAYAR

Laman DrhattaDotCom kini sudah berusia sepuluh tahun lebih. Banyak berita, kisah-kisah, komentar, maklumat, foto-foto, testimoni-testimoni, iklan-iklan dan lain-lain dirakam dan diwar-warkan oleh laman ini ke media internet sewaktu komputer dan laptop masih menjadi medium utama. Kini apabila semua bahan internet boleh dicapai melalui handfon, dan dengan bebas serta lajunya media sosial menguasai dunia maya, laman DrhattaDotCom tidak lagi harus dipersembahkan seperti dahulu.

Untuk menjadikan laman ini relevan dengan arus masa, terlalu banyak perubahan harus dibuat sehingga konsultan laman ini merasakan seakan makin sukar berdayung bersama dengan kepantasan perubahan teknologi maya.

Namun mesej awal tertubuhnya HBI Health & Homoeopathy Centre masih utuh selagi konsultan laman masih ada. Ilmu perubatan homeopati harus terus gah pertahankan kemampuannya sebagai wadah ilmu, bahkan wajar menunjukkan bahawa ia setingkat sama dengan ilmu akademik yang lain. Pengamal perubatan alternatif homeopati harus terus memberi bantuan kepada insan yang memerlukan. Sementara pembaca/pelayar, pelajar, pengamal dan pesakit harus juga terus diberikan informasi dan pengetahuan berkaitan amalan perubatan homeopati. Terutama sekali sekiranya ilmu ini hendak disampaikan dalam bahasa kebanggaan kita, Bahasa Malaysia.

Justeru kami masih di sini. Buat yang dahagakan apa yang kami punyai, kami tetap sedia berdiri di sini dengan moto sedia berkhidmat. Bahkan sekarang, sekurang-kurangnya, apabila terbit buku "Organon Perubatan Homeopati", kami merasakan penat lelah dan usaha keras kami selama ini berbaloi. Dalam kekerdilan diri saat berhadapan dengan situasi yang semakin mencabar ini juga, sekurang-kurangnya kami ada "Paullinia Sorbillis" yang mana sempat kami utarakan sebagai bahan utama "Pau-Ana" jenama makanan kesihatan keluaran HBI yang dikilangkan oleh pengilang GMP. Lalu kami masih terus cergas. Bahan ini, mengikut Dr. W. Boericke dalam bukunya "Materia Medica with Repertory", amat baik untuk rangsangan dan stamina mental dan fizikal.   

/

Cubalah sekali, pasti kepingin lagi.


 

Download

eBook Homeo

Modul 1 & 2

Sampel: ePenContoh

Midi1

 

Dapatkan segera:

e-Pengamal2019

  

Klik "BUKU"

 

ePengamal 2019 - Aida Cryst

 

DAPATKAN BUKU TERBARU YANG DINANTIKAN OLEH SEMUA:

 

 

Untuk pesanan, hubungi:

Konsultan HBI - Tel: 013-980 2991

 

 Petikan Kata-kata Hikmah


Sabda Rasulullah s.a.w: "Akhlak yang buruk merosakkan amal seperti cuka merosakkan madu."

Yang paling kita perlukan dalam kehidupan ialah adanya seseorang yang selalu memberi semangat untuk melaksanakan hal-hal yang dapat kita kerjakan. (Davey John Schwartz)

"The physician's high and only mission is to restore the sick to health, to cure, as it is termed."
"Setinggi-tinggi cita-cita dan tugas seorang doktor itu adalah mengembalikan sakit kepada sihat sebagaimana yang dikehendaki."
(Dr. Samuel Hahnemann)
 

 

 
    HBI Health & Homoeopathy Centre 2019.   Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD 2019  (New Version - updated)

AlloWebmaster:drhatta3@yahoo.com