LAMAN UTAMA

 

Promoting Homeopathy All Malaysia Over and Virtually.

Koleksi drhattadotcom - Tahun 2011

 TAFSIRAN ORGANON PERUBATAN

 

KANDUNGAN

ORGANON PARA 1

"The physician's high and only mission is to restore the sick to health, to cure, as it is termed."

ORGANON PARA 2

  "The highest ideal of cure is rapid, gentle and permanent restoration of the health, or removal and annihilation of the disease in its whole extent, in the shortest, most reliable, and most harmless way, on easily comprehensible principles."

ORGANON PARA 3

"Seorang doktor itu dianggap benar-benar pengamal seni kesembuhan dan benar-benar faham bagaimana merawat secara jitu dan rasional sekiranya dia faham perkara-perkara seperti apa yang boleh disembuhkan dalam penyakit bagi setiap kes

ORGANON PARA 4

 "He is likewise a preserver of health if he knows the things that derange health and cause disease, and how to remove them from persons in health."

ORGANON PARA 5

"Bagi membantu usaha-usaha menyembuhkan, doktor itu juga patut mengetahui secara terperinci apa-apa yang menyebabkan timbulnya penyakit akut dan apa-apa yang membawa kepada penyakit kronik yang boleh disusur dari sejarah lahirnya."

ORGANON PARA 6

ORGANON PARA 7

ORGANON PARA 8

Tulisan di atas merupakan Koleksi Artikel yang ditulis pada tahun 2011 dalam DRHATTA DOT COM. Moga-moga perkongsian ini membawa manfaat.

 

 

 

ARTIKEL SEMASA YANG MENARIK

JIKA ANDA ALAMI ANGINA PEKTORIS?

 Lalu saya berhentikan kereta dan berbual seketika dengan jiran itu. Memang sah beliau mendapat angina yang teruk, justeru dalam tempoh sejam, tiba-tiba rasa pedih di dadanya tidak mahu berhenti seperti biasa.

 

 

~ Dapatkan segera daripada penerbit HBI Health & Homoeopathy Centre ~

 

 

 

     

LAMAN UTAMA


Malaysia

Visit us at: www.drhatta.com

 

 

Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD 1997-2020

 

Hakcipta terpelihara. Tidak dibenarkan mengeluarulang mana-mana bahagian isi kandungan buku ini dalam apa juga bentuk dan dengan apa carapun sebelum mendapat izin bertulis daripada penulis. Sebarang perundingan tertakluk kepada perkiraan royalti.

 

  Diterbitkan & Diedar oleh:

HBI Health & Homoeopathy Centre (Cawangan Kota Bharu)

2621 Jalan Hospital, 15200 Kota Bharu

Kelantan.