DRHATTA DOT COM: KONSULTAN HOMEOPATI ONLINE HBI

     

SINOPSIS BUKU HOMEOPATI HBI

 

TIP-TIP MOTIVASI DAN MINDA 

[ISBN 978-983-44077-0-4]

 Terbit: 2008

Buku ini diterbitkan oleh HBI dengan beberapa tujuan, antaranya ialah untuk memberikan beberapa tip dalam memotivasi diri pelajar dan anak-anak. Tip-tip ini dikumpul daripada beberapa tip yang dikutip dalam tempoh penulis terlibat dalam pendidikan bagi membangunkan semangat dan diri pelajar.

Buku ini berbeza daripada buku motivasi biasa kerana ia mempunyai Bahagian kedua yang membicarakan Tentang Minda. Dalam bahagian ini, pembaca dihidangkan dengan tip-tip amalan pemakanan yang baik, peta minda, ingatan serta teknik mengingat, serta beberapa pantang larang dalam amalan pemakanan.

Dalam Bahagian Dua ini juga, ada tajuk tentang Tablet Minda yang cuba memberi fokus tentang pandangan homeopati dan biokimia tentang amalan atau penawar yang baik dan sesuai diambil untuk menguatkan ingatan. Antaranya, disebutkan mengenai Kali phos, Magnesium phos dan Calcarea phos seperti yang terdapat di dalam rumusan Active IQ HBI dan Examo Era Edar.

Buku ini sangat kecil. Dengan harga yang sangat murah, ia memang lebih daripada berbaloi. Sudah diulangcetak sebanyak 2 kali.

Wa Llahu a’lam. [6Disember2018].

 

© Mohamed Hatta Abu Bakar, HMD 2019  (New Version - updated)

 
   © HBI Health & Homoeopathy Centre 2019.    

AlloWebmaster:drhatta3@yahoo.com